Header Ads

Header ADS

FTX'in çöküşü Kraken, Bybit ve Bitget'e yaradı!

Kripto para piyasası, Kasım 2022'de FTX'in çöküşü ile büyük bir felaketle karşı karşıya kaldı. Pek çok kripto şirketi, bu süreçte iflasın eşiğine kadar sürüklenirken, Kraken, Bybit ve Bitget, bu çöküşü fırsata çevirmeyi başardı.

FTX'in çöküşü Kraken, Bybit ve Bitget'e yaradı!
HABERLER

Geçtiğimiz Kasım 2022'de FTX borsası, kripto piyasasında deprem etkisi yaratan bir çöküş yaşadı. Kripto para piyasasının toplam değeri önemli ölçüde etkilenirken, pek çok kripto şirketi iflasın eşiğine kadar sürüklendi. 

Ancak FTX'te meydana gelen çöküşten faydalanan şirketlerde vardı. Nansen'a göre Kraken, Bybit ve Bitget FTX iflasından yararlanan borsalar arasında başı çekiyor. 

Blokzincir analiz şirket NansenFTX çöküşünden büyük ölçüde yararlanan borsalara ilişkin bir rapor hazırladı.

Nansen: Kraken, Bybit ve Bitget'in FTX çöküşünden büyük oranda faydalandı

Kripto borsalarının büyük bir çoğunluğu, FTX çöküşü sonrası altı ay boyunca spot işlem hacimlerinde düşüş yaşarken, Kraken ve Bybit bu eğilimi tersine çevirdi.

Yayınlanan verilere göre Kraken, aylık ortalama işlem hacimlerini yüzde 14,4 artırarak, 18,9 milyar dolara ulaştı. Bununla birlikte Bybit borsası aylık işlem hacimlerinde yüzde 7,65 bir artışla kazancını 18,2 milyar dolara taşıdı. 

Binance de bu süre zarfında en büyük merkezi borsa olmaya devam etti. Ne var ki aylık ortalama işlem hacimlerinde fire vererek yüzde -0,2'lik bir düşüşle 444 milyar dolar seviyesine geriledi.

Öte yandan Nansen, FTX'in çöküşünden bu yana pek çok merkezi borsanın işlem hacimlerinde düşüş yaşandığına dikkat çekti. Araştırma şirketin bu düşüşü ana ayrı unsura bağladı; FTX çöküşü sonrası yatırımcı şoku, güven kaybı nedeniyle merkeziyetsiz borsalara yönelim ve çöküş sonrası platformları üzerinden artan düzenleyici baskılar.

İlginizi çekebilir: Nansen, Arbitrum'un airdrop sonrası karnesini inceledi

Son olarak Nansen raporu, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC), Binance ve Coinbase'e yönelik son suçlamalarıyla örneklendirilen FTX çöküşünün ardından, daha fazla yasal gereklilik ve düzenleyici incelemelerin yapılmaya başlandığına dikkat çekti. Nansen, FTX çöküşünün kripto piyasası ve düzenleyicilere bir ders olduğunu ve bundan sonrasında merkezi bosaların daha fazla baskı altına girebileceklerini iler sürdü.

En son gelişmelerden haberdar olmak için Twitter hesabımızı ve Telegram kanalımızı takip edebilirsiniz.


--
Serkan TALUER
Proje ve Planlama Sor.  |  Arkom Telekom
emailstaluer@arkomtelekom.com
mobile+90 553 582 21 31
addressYahya Kemal Mh. Talatpaşa Cad. No:416A Kağıthane / İstanbul
linkedIntwitter

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.